Elements Coffee

Lépe, snadněji, ekologičtěji

Nápoje | Káva

Elements Coffee

Lépe, snadněji, ekologičtěji

Nápoje | Káva

S kávou Elements vám už nikdy doma káva nedojde. Vždy budete mít po ruce tu nejčerstvější a nejkvalitnější. Káva je vždy balená až těsně před odesláním. 
Čím je jedinečná? Vysokou kvalitou zrn, poctivým pražením, precizním mletím i ekologickým balením. 

Na výběr máte ze dvou druhů skvělých káv:

Káva na Espresso
Výraznější, intenzivnější, nahořklá, vhodná pro správné espresso....

Elements Coffee – naše nabídka

Káva na filtraci 400g
Slabší, jemnější a kyselejší káva vhodná pro přípravu filtrací.
  • V dalším kroku si zvolte hrubost mletí - zrna, hrubé, střední, jemné
  • Vhodná pro filtraci - french press, překapávač, chemex, apod
  • Ekologické balení
Káva na espresso 400g
Výraznější, intenzivnější a nahořklá káva, vhodná pro správné espresso.
  • V dalším kroku si zvolte hrubost mletí - zrna, hrubé, střední, jemné
  • Vhodná pro přípravu v klasické moka konvičce či presovači
  • Ekologické balení
  • Detailní popis

Elements Coffee

S kávou Elements vám už nikdy doma káva nedojde. Vždy budete mít po ruce tu nejčerstvější a nejkvalitnější. Káva je vždy balená až těsně před odesláním. 
Čím je jedinečná? Vysokou kvalitou zrn, poctivým pražením, precizním mletím i ekologickým balením

Na výběr máte ze dvou druhů skvělých káv:

Káva na Espresso
Výraznější, intenzivnější, nahořklá, vhodná pro správné espresso. Původem z Nikaragui a Hondurasu s vysokým stupněm pražení. Má přívlastky čokolády, lískových oříšků a tóny citrusů. Je vhodná pro všechny, kteří hledají výraznou až hořkou chuť. Káva je vhodná pro přípravu v klasické moka konvičce či presovači , snese i filtraci. Podrobnosti o přípravě kávy obdržíte v balení.

Káva pro přípravu filtrací 
Slabší, jemnější a kyselejší, vhodná pro filtraci (french press, překapávač, chemex apod). Původem z Kolumbie se středním stupněm pražení. Má charakteristiku cukrové třtiny, višně a zeleného jablka. Kávu lze připravit jako espresso, ale bude kyselejší. Podrobnosti o přípravě kávy obdržíte v balení.


U obou káv si můžete vybrat hrubost mletí:
Volbu provedete v dalším kroku objednávky.

Hrubé = český "turek", French Press, Ledová káva (Cold Brew)
Střední = překapávač, chemex, moka konvička
Jemné = espresso (pákový, automatický kávovar), džezva (pravá turecká káva)
Nebo kávu ponechat nemletou.
 

Náš tip: hrubost mletí ovlivňuje rychlost extrakce (čím jemnější mletí, tím je rychlejší). Ta ovlivňuje chuť - čím delší je extrakce, tím je káva více hořká. Proto lze s mletím experimentovat - napříkad pro french press můžete použít i střední mletí - káva bude silnější a více hořká, ale lógr se plně nevyfiltruje.